Telefoon: +31(0)513 - 672020

Nieuwe Schwarzmuller kipper

Van der Wal Nationaal en Internationaal Transport uit Heerenveen heeft een Schwarzmüller kipperoplegger aan de vloot toegevoegd. Van der Wal is gespecialiseerd in kipper- en containertransport van losgestorte goederen waaronder schroot. De nieuwe Schwarzmüller kipper is uitstekend geschikt voor dit werk.

De vloot van Van der Wal bestaat uit vijfentwintig voertuigen die hoofdzakelijk zijn uitgerust met afzetsystemen. Daarnaast zijn er een aantal opleggers uitgevoerd met een walking floor. Albert van der Wal: “Wij werken al jaren met IJntema Carrosseriebouw, een bedrijf wat hier vlakbij gevestigd is. IJntema is onder meer Multilift dealer, en daar betrekken wij dan ook de meeste systemen. Sinds vorig jaar is IJntema echter ook importeur van Schwarzmüller opleggers. In het leveringsprogramma bleek exact de oplegger te zitten die wij nodig hadden.”
De kipperoplegger is voorzien van een stalen kipperopbouw met een inhoud van 65 kubieke meter. Dankzij de toepassing van hoogwaardig staal en de speciale vormgeving van de laadbak worden een laag gewicht en een hoge sterkte gegarandeerd. De oplegger is voorzien van zijvergrendeling van de achterdeuren waardoor de chauffeur niet achter de oplegger staat als de deuren geopend worden. Bij veel klanten van Van der Wal is dat een veiligheidseis. Ook in het kader van de veiligheid is het fraaie bordes voorop de oplegger aangebracht. Vanaf dat bordes kan de chauffeur op verantwoorde wijze de lading afdekken met het rolzeil.

 

 

Voor meer stabiliteit wordt de luchtvering automatisch in de laagste, stabiele stand gezet zodra de kipper in werking is. De oplegger is uitgevoerd met een stalen chassis en met aluminium wielen. In totaal weegt de Schwarzmüller slechts 8.900 kilo. Van der Wal opteerde voor 9 tons BPW assen met schijfremmen.

IJntema Carrosseriebouw uit Heerenveen is één van de oudste carrosseriebedrijven in ons land. Het bedrijf werd opgericht in 1877 in het Friese Workum. IJntema levert vooral gespecialiseerde carrosserieën, kranen en afzetsystemen. Daarnaast verzorgt het bedrijf onderhoud en reparatie aan opbouwen, laadkleppen en autolaadkranen.

Sinds mei 2012 is IJntema importeur van het Oostenrijkse Schwarzmüller. Het leveringsprogramma bestaat uit opleggers en aanhangwagens met gesloten opbouw, schuifzeilopbouw, kippers en opleggers met schuifvloeren. Daarnaast produceert Schwarzmüller opleggers voor geconditioneerd vervoer, diepladers en tankopleggers.

Laat een reactie achter